tirsdag den 29. april 2008

Ladies only I

Så starter jeg hermed min første blog-føljeton. Den er ikke fast programsat, men lur mig, om ikke der fra tid til anden dukker eksempler op på ting, der er, eller kun bør være, for kvinder?

På min 30-års fødselsdag så jeg i et parkeringshus i Flensburg en ny type P-pladser med ekstra plads til siderne og bagud. Frauenparkplätze! Jeg har selvfølgelig ikke brug for dem (!) - men det er der jo nogle, der har.

Gad vide hvordan de tjekker, om det virkelig er kvinder, der parkerer på pladserne. Videoovervågning? Eller måske skal der, som på handicappladser, et skilt i forruden? Og hvad med de mænd der heller ikke er gode til at parkere? Er det ikke kvindelig særbehandling? We like...

Så helt fantastisk! En fødselsdagsgave i sig selv!

søndag den 27. april 2008

Trøstebloggeren

Ja, nu bliver jeg nødt til at trøsteblogge lidt. Jeg behøver jo ikke definere begrebet - det har min specialemakker allerede gjort på sin blog med indlægget Trøsteblogging.

Og nu er det jo heller ikke fordi, jeg har noget superinteressant at blogge om. Den eneste motivation er det pludselige behov for at undertrykke en dårlig samvittighed over, at jeg ikke får en dyt fra hånden til trods for en lang liste af ventende opgaver.

Måske skulle jeg bare bide i det sure æble...

fredag den 18. april 2008

Australien vs. Danmark

Officielt navn
Henholdsvis Commonwealth of Australia
og Kongeriget Danmark
Regeringsform
Henholdsvis Forbundsstat med konstitutionelt monarki med to kamre
og Konstitutionelt monarki med ét kammer
Hovedstad
Henholdsvis Canberra
og København
Areal
Henholdsvis 7.686.850 km2
og 43.094 km2
Indbyggertal
Henholdsvis 20.090.000
og 5.432.000
Befolkningstæthed
Henholdsvis 2,6 pr. km2
og 126,1 på. km2
Religioner
Henholdsvis katolikker 26,3%, anglikanere 20,5%, andre kristne 20,5%, andre 17,3%, ingen 15,3%
og lutheranere 95%, andre protestanter + katolikker 3%, muslimer 2%
BNI pr. indbygger
Henholdsvis 21.950 USD
og 40.650 USD
Højeste punkt
Henholdsvis Mount Kosciuszko, 2.229 m
og Yding Skovhøj 173 m

mandag den 14. april 2008

En 30-årigs erfaringer på dagen


Ja, man skulle jo umiddelbart tro, at jeg nu kunne fortælle, hvor slemt det er at fylde 30. Men faktisk har det været en rigtig dejlig dag, og jeg føler mig ikke spor ældre.

Dagen gik med udflugt til Gottorf Slot i Slesvig, frokost i Kappeln (hvis man kan kalde en sært smagende kyllingeburger i tysk cafeteria for frokost), besøg på Rote Strasse (eller noget) i Flensburg, tur i Saturn (enorm elekronikbutik) og aftensmad på en hyggelig Italienerrestaurant. På vej hjem var det selvfølgelig tid til grænsehandel - er nu klar til endnu en fødselsdagsfest på lørdag.

lørdag den 12. april 2008

Elpiskere

Elpiskere har et enormt potentiale for svineri. Til min store undren gik det i dag op for mig, at man skal have respekt for fremmede elpiskere, der i det store hele ser ud som ens egen. Der kan være forskellige funktioner gemt bag de ellers næsten identiske knapper. F.eks. kan der være byttet rundt på henholdsvis superspeed- og udløserfunktion. Så blev man den erfaring rigere.

onsdag den 9. april 2008

WYDs Logo 2008

Selvfølgelig har WYD08 et logo, og som ved de andre WYDer er der tænkt over symbolikken. Logoet indeholder essensen af WYDs tema "You will receive power when the Holy Spirit has come upon you; and you will be my witnesses." Apostlenes Gerninger 1:8. Samtidig understreger det Jesu løfte om netop Helligånden og den inspiration den skænker os pilgrimme - inspiration til at tro på Gud og vidne om ham.

Centralt for logoet er korset, hævet i sejr, som repræsenterer Kristus, samt det liv som vidne Helligånden muliggør. Korsets vidne indikerer at Jesus er verdens lys. Logoets flamme repræsenterer pinsens Helligånd som tunger af ild, som vækker firmelsens sakramente og Helligåndens gaver. De røde, orange og gule farver der flyder ud, symboliserer Treenigheden. De minder også om Australiens øde områder. Det blå i logoet repræsenterer havet der omgiver Australien, dåbens vievand, strømmen af menneskeheden og Jomfru Maria. "Operahuset" symboliserer WYD08s værtsby, Sydney.

http://www.wyd2008.org/index.php/en/about_wyd08

Rykker vi snart?

På lørdag er der info-møde. Jeg kan næsten ikke vente. Jeg glæder mig til at få bare lidt mere at vide om turen. Allerhelst enhver detajle, men så naiv er jeg ikke. Jeg kan jo desværre ikke styre alt selv :-D

Kun én ting er lidt ærgeligt. Jeg skal skynde mig videre efter mødet, for familien skal jo ikke snydes for den "store" 30-års-familiefødselsdag.

tirsdag den 8. april 2008

Snart 30

Sidder lige og tænker på, at de 30 nærmer sig meget hastigt nu. På mandag fylder jeg rundt. Frygter jeg det? Næ. Jeg glæder mig faktisk helt vildt. 2 fester og en familietur til Tyskland er, hvad der kommer ud af det. Mange frygter at fylde rundt. Måske lige bortset fra 10 og 20. Idrømmet: jeg føler mig ikke ligefrem forud for min tid. Men jeg har har jo ikke meget at klage over. Så ingen kan overbevise mig om andet, end at jeg fortsat kan glæde mig til mandag. Hurra!

mandag den 7. april 2008

Sangen - Receive the Power

Til hver WYD skrives en temasang. Sangen til dette års WYD er skrevet af Guy Sebastian og Gary Pinto. Den synges af Guy Sebastian og Paulini. Guy Sebastian vandt den første Australian Idol i 2003 og har siden været meget populær i Australien.

Her kan du downloade sangen.

Jeg synes den er smuk og iørefaldende.

Rejsen er startet

Til juli går turen til Sydney, hvor jeg selv, 99 andre unge danske katolikker og endnu flere unge katolikker fra hele verden fejrer World Youth Day (WYD) sammen med Paven.
Min først WYD var i Rom i 2000. Det var den største oplevelse jeg har haft, tror jeg. Så jeg var også med i Toronto i 2002 og i Køln i 2005. Og på falderebet deltager jeg så også til sommer, inden jeg falder for aldersgrænsen. Det bliver spændende og jeg glæder mig vanvittigt.

Denne blog er egentlig en erstatning for min aktivitet på Danmarks Unge Katolikkers web-forum, fordi jeg stort set var den eneste aktive. Tanken var at dele informationer og links til spændende sider der vedrører WYD, Australien, Bathurst (som vi også skal besøge) og Sydney. Men nu overfører jeg altså al denne information hertil, for at dokumentere min rejse. Den indre såvel som den ydre.

Måske er jeg den eneste, der kommer til at benytte min blog, men hvis der skulle dukke andre op, er I velkomne til at følge mine links, at kommentere mine indlæg og at dele jeres egne erfaringer i forbindelse med pilgrimsrejsen til Sydney - rejsen som allerede er startet i mit hovede. God fornøjelse her!

søndag den 6. april 2008

Man skal jo starte et sted

Ja, du så rigtigt. Så fik Kristine sørme også en blog. For hvordan kan man skrive speciale om social networking og blogs uden at have haft fingrene i det selv. Så her er jeg. Spændende om det udvikler sig.