torsdag den 30. juli 2009

Besøg af Rosa og Michael


Rosa skrev en sms til mig for en lille uges tid siden, at hun og Michael ville komme forbi Odense du par dage - om jeg var hjemme? Det blev til at de besøgte mig fra tirsdag til torsdag. Og det var rigtig dejligt at se dem igen - sidst var til deres bryllup. Vi snakkede og snakkede, samlede et klædeskab (yderst belejliget for min far, så slap han), snakkede lidt igen, besøgte Den fynske landsby - og der snakkede vi også. Maden var heller ikke ringe, og det var så hyggeligt at lave mad sammen med andre (og blive lavet mad til). Behøver jeg at sige, at det var et dejligt besøg. Kolonihaven er blevet lidt forsømt den seneste uge - også pga mor og fars flytning. Men var lige ovre et par timer her til eftermiddag. Men hvordan det står til der, det må beskrives en anden god gang.

mandag den 27. juli 2009

Flytning


Så er flyttemændene ved at bære de sidste ting i flyttebilen. Mor og far flytter i dag. Det er temmelig mærkeligt, at jeg ikke mere skal besøge dem i mit gamle hjem på Karl Withs vej, men det kan jeg jo ikke bestemme. Og det er du super flot sted de flytter ud. Du rækkehus i samme kvarter som farmor og farfar. Tror alle er glade - også mig. Og jeg får nyt gammelt klædeskab. Men her er godt nok tomt. Og ikke kun i stuen. Så nu går turen til Ternevej,

lørdag den 25. juli 2009

Grøn Koncert


Så var jeg vil Grøn Koncert i går. Det var rigtig hyggeligt. Selv den halve times vilde regn var til at have med at gøre, da jeg jo havde det rigtige tøj på. Det bedste var faktisk de 2 sidste bands. Volbeat og tv2. Især førstnævnte imponerede, men det var også første gang jeg hørte dem live. De lød meget som på albumene - bare bedre og højere. Og så var det humor på højt plan da Jacob Haugaard dukkede op i postkasserødt dameoutfit inkl. attributter og matchende paryk med juletræsgrønt hårbånd og sang Johans del af Garden's Tale.

onsdag den 22. juli 2009

Styrtende regn


Bedst som det hele var pakket og jeg var på vej ud af døren, begyndte det at regne. Og ikke bare for sjovt. Men mutter og fatter - jeg kommer så snart det stilner af ...

mandag den 20. juli 2009

Du er anholdt


Ved det ikke er længe siden min sidste post. Men må lige fortælle om endnu en oplevelse. Fredeligt cykler jeg på landevejen mod Odense, da en politibil kommer drønende den anden vej. Kort efter hører jeg endnu en sirene og kan så blink længere fremme. Men pludselig vender de de om og kører tilbage. Kort efter igen kommer den første politibil drønende tilbage igen. De holder begge på toppen af bakken og jeg frygter der er sket en ulykke. Begynder at planlægge alternative ruter for at slippe udenom. Men da den sidst ankomne betjent stiger ud af bilen kan jeg efterhånden ane en mand med hænderne i vejret. Han bliver kropsvisiteret som jeg cykler kun en meters penge forbi. Det så ud som på film. Og nu kan jeg ikke sige mere, ellers må de skyde mig ;) (Jeg ved ikke om de blå blink kan anes på billedet på toppen af bakken. Jeg er jo ikke typen der filmer ulykker og andet, så det er alt hvad i får. Toppen af bakken)

På planteskole i dårligt vejr


Bare kald mig kæk. Jeg tog cyklen til Langeskov Planteskole, fordi lysten, og især nysgerrigheden, længe har luret. Jeg vidste at DMI havde varslet regnvejr, men hvornår har meterologerne sidst haft ret? Jeg pakkede dog regntøjet i tasken for en sikkerheds skyld. Afsted det gik. Havde undersøgt om der var en hyggelig vej jeg kunne cykle, men ikke rigtig. Så ud ad landevejen med lidt god musik i ørene. Og jeg kom også vel frem. Og jeg oste rundt for at se hvad de har. Jeg synes nu ikke de var billigere end andre steder inde i Odense, men udvalget var til at tage og føle på. Jeg fandt f.eks. længe søgte hindbær og så kunne jeg ikke stå for en lille busk boysenbær. Jeg betalte, snuppede en stor papkasse og fandt min cykel. Forede cykelkurven med pap og placerede planterne. Så var der kun at håbe på, at det improviserede vindskjold ville beskytte planterne på turen. Stolt af mig selv, vel bevidst om, at jeg er en smule komisk, begav jeg mig hjemad. Nu har jeg jo ikke taget tid på eventyret, men her ca. 500 m før den lille landevejsgrill der kigger mellem Marslev og Birkende begyndte regnen at styrte ned. Jeg har søgt ly under vejtræer på en privat vej, og er, bortset fra et par dryp, i tørvejr. Når jeg glemmer larmen fra de mange biler på landevejen, så er her virkelig hyggeligt - gid jeg havde medbragt frokost. Selv om tålmodigheden er ved at slippe op, og stenen jeg sidder på bare bliver hårdere og hårdere, så venter jeg nok lidt endnu, inden jeg overgiver mig til mit regntøj og cykler videre. Jeg har stadig ikke fortrudt min udflugt, spændende om jeg ændrer mening hvis jeg bliver nødt til at køre 12 km i regnvejr.

søndag den 19. juli 2009

Trailer-pigen


Så har jeg prøvet det også. Er mega-stolt. Mor og far er jo igang med at flytte, så mor og jeg var på genbrugsstationen med traileren fyldt med skrald. OG JEG KØRTE. Og det gik glimrende. Dvs. jeg skulle så heller ikke bakke, men jeg synes alligevel jeg er ret sej!

onsdag den 8. juli 2009

Hurtig ekspedition og sommerregn


Jeg var egentlig lidt irriteret over at have tid til behandling i Herning kl. 9.30, for det betød at jeg skulle op allerede kl. 5.30. Men da jeg blev kaldt ind blot lidt over 9, og lægen kom ind usædvanligt hurtigt, så var jeg færdig du kvarter før min egentlige tid, og kunne nå toget hjem allerede 9.36. Hvad skulle jeg bruge en bog til??? Der var i hvert fald ingen ventetid til at nå du par kapitler! Og nu er jeg færdig og butikkerne har ikke engang åbent endnu.

Men da jeg kom ned på gaden var der virkelig åbnet for sluserne - det stod ned i stænger. Stakkels mennesker der går og gør byen klar til Bruce Springsteen i aften. Men en smule regn, selv meget, skulle ikke hindre mig i at nå toget. Godt jeg havde paraplyen i tasken. Så nu sidder jeg i toget med fugtige bukser og drivvåde sko og nærmer mig Jelling (hvor vejret i øvrigt er rigtig fint lige nu), med udsigt til at være i Odense inden frokost. Fantastisk.

tirsdag den 7. juli 2009

Havenørd


Det er officielt. Kun lige 14 dage tog det mig at blive seriøs havenørd. Jeg købte en bladbede, fordi jeg alligevel havde tænkt mig at dyrke den næste sommer. Og fordi den ser fantastisk ud med de forskellige farver. Og jeg blev ganske overrasket da jeg skulle plante den. For rodnettet var også du væld af gullige og rødlige nuancer. Glæder mig til at smage på sagerne. I baggrunden ses den del af haven, hvor jeg har plantet porrer og hvidkål. Og den lille vindmølle jeg er naiv nok til at tro til holde duerne væk fra mine små grønsager.

søndag den 5. juli 2009

Vabler på hænderne

Arh, vabler er måske så meget sagt, men jeg har da fået en enkelt.

I morgen er det 14 dage siden jeg overtog haven, og der er sket meget allerede. Siden sidste indlæg har jeg "befriet" den store bonderose bag i haven for ukrudt, så håber den vil blomstre næste år. Jeg fik hjælp af mor og far og Thomas (en studiekammerat fra uni). Far og jeg kørte to læs affald til genbrugsstationen, mens Thomas og mor fyldte affaldssække med den tidligere ejers haveaffaldsbunker.

En aften fik jeg også hjælp af en fra havekolonien til at grave have. Vi nåede dobbelt så langt den aften, som jeg i forvejen var nået selv. I dag tilbød han mig at låne hans græsslåmaskine, han har 2. Mon jeg kan finde ud af sådan noget motor???

Farmor og farfar besøgte mig igen, og farmor og jeg knoklede fra kl. 9 til 16.30 kun afbrudt af spise- og kaffepauser. Hun knoklede igennem, og vi fik ordnet det jeg nu kalder Vinkelbedet - og mere til.

Farfar monterede min havslange og sprøjten, og repererede gamle redskaber, som jeg troede var lige til comtaineren. Mor kom forbi med stauder fra haven på Karl Withs vej, som gerne skulle blive rimelig høje. Jeg plantede dem ud i Vinkelbedet i går.

I dag har jeg også knoklet. Jeg har sat to bakker med vinterporrer, som jeg købte på torvet i lørdags. Det tog temmelig lang tid at plante dem, men det bliver så fantastisk at kunne spise egne porrer. Jeg har også sat den squashplante jeg købte. Jeg lånte naboens (Karen) frøpose-pose. Jeg kunne bare bruge løs. Det er sent på sæsonen at så, så det blev bare til lidt radiser, spinat og salat. Spændende om det bliver til noget.

Orv, så har jeg også beskåret den store vinplante der fylder hele den ene side af kolonihavehuset, og som dækker vinduet. Det var en dame i haveforeningen der tippede mig om hvordan. Så jeg håber, at jeg ikke har ødelagt den.

I morgen skal jeg plante det sidste torveindkøb, nemlig hvidkål. Og så skal jeg igang med vildnisset til højre for havelågen. Mon det nogensinde bliver have igen?