torsdag den 31. december 2009

Nytår og kransekage


Så er vi nået til nytårsaften. At der var vandskade i opgangen - noget med kloaken - samtidig med der var en utæt samling på mine rør i køkkenet så det varme vand løb ud på gulvet gjorde, at mor der var så sød at hente mig, måtte vente på at den ret travle vvs'er bandende nødreparerede de forskellige problemer. 'Lortebygning' mumlede han.
Nu er jeg kommet ud på ternevej, dronningen taler og jeg har bygget min hjemmebagte kransekage. Gud bevare Danmark.

tirsdag den 29. december 2009

Luftkastellet


Så er jeg en tur i biffen. Der er så mange film jeg gerne vil se for tiden. Så må jo helllere komme i gang. Jeg kunne desværre ikke den dag mine sædvanlige bifkammerater var inde og se sidste film i millinium-trilogien, så jeg starter med Luftkastellet der blev sprængt. Billedet er fra en ny komedie med hugh grant og sarah jessica parker - den skal jeg selvfølgelig også se på et tidspunkt. Nå. Nu starter filmen...

mandag den 28. december 2009

Frosne fingre

Frisk hjemvendt fra haven prøver jeg at taste mit opstemte humør herind på bloggen med fingre der har været så forfrosne, at varmen nu stikker overalt i dem. Kinderne er stadig røde, men der er jeg ved at have fået varmen igen - ligesom på næsetippen og ørene. Nu mangler jeg kun at få varmen tilbage i tæerne.

Jeg har været i haven for at lægge de fine pinselilje-løg, som jeg har fået af moster Eva og Jens. De er nu lagt i en halvcirkel foran det lille pigeonæbletræ, som jeg fik af Britta og Nicki i efteråret. Jeg er sikker på det bliver rigtig kønt at se på, når de titter frem - og til den tid skal jeg prøve at huske at tage et billede, så i kan se (jeg ved jo, at du ind imellem læser med, Eva).

Jeg opdagede også, at sneen fra naboens tag må være kurret ned i mit vinkelbed. For der hvor farmor og jeg har lagt de fleste af mine påskeliljeløg, som jeg har så store forventninger til, er er der en stor vandpyt - jorden kan simpelthen ikke trække mere vand. Åh, jeg håber ikke de små løg ligge og rådner. Nå, der er jo ikke noget at gøre, og mon ikke nogle af dem nok skal overleve den bette vand.

Jeg var også inde i huset. Der er til gengæld helt tørt. Så til trods for tydelige utætheder ved både dør- og vindueskarme, så tror jeg, det er et solidt lille hus, jeg har mig der!

Jeg hentede også de sidste skumiduser, så nu er jeg klar til den planlagte grillfrokost ved Dalby nytårsaftensdag, hvis det stadig er aktuelt (mor og far - wink, wink).

I aften tror jeg, at jeg skal have porretærte. Efter der ikke var de helt store problemer med at grave løg ned, tænkte jeg, at jeg måske stadig kunne nå at få nogle af mine porrer med hjem. Og det kunne jeg. Så jeg har en hel pose af de fineste hjemmedyrkede porrer liggende i køkkenet, der bare venter på at blive renset for jord, snittet og puttet i en tærte. Mums, siger jeg bare!

lørdag den 19. december 2009

Nisseland


Var lige en tur forbi haven igen. Jeg var derovre onsdag aften efter det havde sneet hele dagen, men jeg kunne ikke tage billeder. Selvom sneen lyste op, var der ikke nok lys. Jeg vil indrømme, at det var lige en tand smukkere onsdag, for der lå sneen stadig fint på alle grenene i æbletræerne. Men der er nu stadig skønt. Tænk, det er mit sted!

torsdag den 17. december 2009

Krigszone


Det ligner godt nok en krigszone, men jeg tror mit nye skab bliver lykken, når jeg får låger og hylder hjem. Det ser i hvert fald ud til, at jeg får plads til noget af alt det stads, der står stablet i kasser i stuen og på altanen - som jeg har måtte få hjem efter mor og far flyttede til mindre faciliteter. Hvad bilder de sig ind!

mandag den 14. december 2009

Mens jeg venter


Så venter jeg på min kørelejlighed hjem fra skole i kolding. Det er frostgrader og mørket er ved at falde på. Men udsigten er flot.