torsdag den 31. marts 2011

Rice

Jeg har nu endnu et ønske. Rice melamin tallerkener og krus og skåle i alle mulige farver og mønstre til haven. Nemme at tage med hjem og rengøre. Fås nu i massevis i Inspiration.

Jeg ønsker mig frokosttallerkener, krus og de helt runde skåle. I blandede farver - bare det er farver, I har lyst til at spise af.

fredag den 11. marts 2011

Shoppet og stoppet...

...mens legen er god. Da vejret var flot og mor havde nævnt skoudsalg i Ecco, drønede jeg ind til byen, da jeg fik fri efter en træls dag på arbejde. Jeg fandt ingen sko, men jeg kiggede ind i Fransa nogle butikker længere nede ad Vestergade. Og jeg praktisk talt rev ned ad hylderne, og havde masser at prøve på. Efter en tur i H&M og Pieces sluttede af med en kugle Paradis. Skønt efter en uinspireret tøj-shoppe-vinter. Og tænk, jeg fik stoppet igen inden jeg var dødtræt. Så nu har jeg en hyggelig aften foran mig og et par film på lager (var os´ lige forbi Expert), hvis ikke fredags-tv har noget at byde ind med. Skønt!

torsdag den 10. marts 2011

Forspiring år 2

Ja, så er Der godt gang I haveforberedelserne. Jeg har været igang med at forspire forskellige blomster. Studenternelliker og akelejer i forskellige sorter samt duftcephalophora. Intet af det er rigtigt vokset til. Men det er også tidligt, og når frøene har spiret, sætter jeg dem ud på min lukkede altan, væk fra stuevarmen, men stadig ikke for koldt (håber jeg). Når kravlet ikke vil vokse til, er det godt der er de lilla blomkål, som er ved at komme ud over kimstadiet.

I dag har jeg lagt mine georgine-knolde til forspiring (eller dahlia, som de nu oftest kaldes - jeg kan bare bedre lide navnet georgine). Jeg såede dem fra frø sidste sommer, så jeg havde egentlig ikke forventet noget af knoldene. De har ligget vinteren over i en flamingokasse på min altan, uden jeg havde gjort noget særligt for at banke jorden af. Jeg havde halvt ventet, at de ville rådne/mugne, men alle ser fine ud, og de fleste er begyndt at skyde. Så jeg har måske udfordret skæbnen ved at brede dem ud og give dem lys. Nu får vi se. Ellers må jeg så resten af frøene fra mor og far.

Det er kun 3. sæson jeg har haven, og første år nåede jeg ikke at spire noget som helst, for jeg købte først haven i juni. Så jeg har ikke prøvet det med georginer før. Og det med at så, var første år (for alvor) sidste år. Jeg ved ikke om jeg griber det hele rigtigt an (jeg ved, jeg nok er for tidligt ude, men det er trods alt senere end sidste år), men det er vel også bedst bare at prøve sig lidt frem, med gode råd fra mor og far og lidt snusen rundt på nettet.

mandag den 7. marts 2011

Potato head

Kald mig bare kartoffelhovede. Efter arbejde drønede jeg til Langeskov Planteskole for at købe læggekartofler.

Jeg har nu 4 sorter, hvoraf 3 allerede er lagt til spiring i små kasser. Jeg skal lige finde en kasse, som kan huse Sava. Herudover har jeg Arielle, som er en meget tidlig sort. Jeg håber, at få kartofler lidt tidligere end sidste år.

Den tredje sort er salatkartoflen Linzer Delikatesse, og den sidste er bagekartoflen Estima. Jeg må erkende, at jeg også ønsker mig Blå Congo. Jeg havde to plater sidste år, og selvom det ikke var nogen fantastisk smagsmæssig oplevelse - så er de blå. Det i sig selv gør den kvalificeret til en plads i min have. Så jeg vil alligevel kigge mig lidt omkring - 5 læggekartofler er rigeligt.

lørdag den 5. marts 2011

En rigtig udedag

Så har jeg haft en rigtig forårsdag i haven. Vejret har været intet mindre end fantastisk. Jorden er stadig lidt for blød, og frossen enkelte steder. Men jeg fik gravet nogle små knolsellerier op, og de sidste gulerødder. Gulerødderne skal mor have, hvis hun vil, til rådyrene i "deres" skov.

Jeg fik revet en masse af de visne sommerblomster op, og placeret dem i tønden. Når tiden kommer, skal de tærre pinde nok få sat godt gang i afbrændningen.

Jeg fik også ordnet de to minibede oppe ved huset. Det venstre med blåbærbuske, hvor knopperne er godt på vej. Det højre med boysenbærbusken, som lige nu bare er nogle ultralange stængler. Jeg ville flytte dem ud på græsset, mens jeg fjernede ukrudtet, og opdagede i den forbindelse at toppen havde slået rod flere steder. Jeg plantede dem selvfølgelig igen, det vil da være glimrende med to ekstra planter ud over den jeg har. Om en måneds tid klipper jeg dem fra moderplanten, og så må jeg se, om de vil vokse videre.













Nu hvor sneen næsten er væk, kan jeg rigtig se, hvordan haven er ved at blive grøn af alt det forkerte. Men en del "rigtigt" er også ved at skyde frem. Rabarberne titter op, og det ligner en nedgravet rød bordtennisbold. Det er selvfølgelig de første skud, der er på vej op. Og jeg glæder mig. For i år skal jeg trække løs af dem og lave en masse lækkert med dem i køkkenet.



Herhjemme har jeg, efter mislykkede bagerier, trøstet mig selv, ved at så lidt forskellige meloner. Der faldt nogle gratis frø ned i hatten, og det skal da lige afprøves. Jeg ved ikke om jeg vil have dem i haven/drivhuset, men lige nu får de lov at spire, hvis de vil, og så beslutter jeg mig senere hen. En af dem er jeg dog spændt på. En Metki. Det er en melon, men ligner og smager som agurk. Gad vide om der kommer noget godt ud af det.

Jeg tror jeg skal i køkkenet igen - måske lidt hjemmebagt knækbrød kan rette op på de andre fiaskoer.

onsdag den 2. marts 2011

I Bilka er det forår

Jeg ved godt det er skørt. Men jeg kunne ikke lade være. Jeg var i Bilka på vej hjem fra arbejde. Og da jeg pludselig så en lang hale af vogne fyldt op med plantesække, kom jeg til, med slet skjult smil, at konstatere over for en tilfældig: " Der er da vist tilbud på jord". 8.95, kun i dag" sagde han. Jeg konstaterede, at det vist var noget tidligt at anskaffe sig sække. Han smilte bare og nævnte, at de skulle jo købes ind til drivhuset før eller siden. Behøver jeg at sige mere. Jeg hentede en vogn, og fyldte den med de tilladte 5 sække. 45 kr. Så nu mangler jeg bare en håndfuld mere.


















På det tidspunkt havde jeg været længe i Bilka, og ville egentlig bare hjem. Så jeg besluttede mig for, at jeg ville køre forbi haven efter arbejde i morgen, inden jeg skal til mors fødselsdag. Men en pludselig indskydelse gjorde, at jeg alligevel drejede af, kørte ned til haverne, låste porten op, hentede trillebøren, og kørte sækkene op i skuret.

Egentlig ville jeg have lagt dem ind i huset. Men det gjorde mor og jeg så fint i sidste uge, at jeg besluttede, at det ville være synd. Så hellere midt på gulvet i skuret. Jeg fik så frosne fingre, at jeg frygtede at de ville brække. Jorsækkene var nemlig fuldstændig frosne. Men jeg vil indrømme, at det gjorde dem super nemme at håndtere.

Nu mangler jeg så bare at komme igang med at så mine tomatfrø. Jeg har holdt mig selv hen med såning af forskellige blomsterfrø, så jeg ikke kom til at så alle de mange tomater, jeg har planlagt, alt for tidligt. Måske i weekenden. Hvis jeg er rigtig dygtig, så trækker jeg den lige en uges tid mere eller to. Jeg ved ikke om jeg kan vente.

Måske skulle jeg tage skitøjet på, tegne et overskæg, iføre mig kasket og køre en tur mere i Bilka. Så opdager de nok ikke, at jeg har brugt min kvote, hvis jeg forsøger at købe 5 sække mere...!!! Ej, det´ gas.