søndag den 5. september 2010

Tomatparadis


Så er tiden kommet hvor der skal høstes tomater. Og masser af dem. Store og små, grønne, gule og røde, runde og lange. De små dadeltomater smager som en drøm, og de hænger på planten i store klaser. Den halvstore gule tomat skulle egentlig have været hvid, men den smager lige så meget af tomat som den rødeste røde. Ved siden af 5 kronen er den største tomat jeg har plukket - nogensinde. En Hill Billy på 800 gr. Jeg nåede ikke kiloet i år, men så må jeg prøve igen næste år. Ellers er jeg også glad for de små kuglerunde tomater, som ligger på bordet. De kommer fra frø af den plante jeg købte på torvet sideste år, og som var drivhusets første beboer i min tid.

Udover tomaterne, hvor jeg skærer de fleste i tern og fryser ned, så har jeg også gang i bønnefryseriet. Jeg vil skyde på, at jeg har omkring en hel skuffe fuld af frosne bønner til vinteren. Det er skønt. Hyggeligt at plukke spandevis af dem, men en lille smule trivielt at klippe tutterne af, så de kort kan blancheres inden vinterhiet.

I denne weekend har jeg været til håndboldstævne i Ebeltoft med "mine" piger. Det var et virkelig godt stævne, og på trods af en sløj start, så er jeg så stolte af dem, fordi de bare blev bedre og bedre for hver kamp. Selvom de var helt færdige til sidst, så klemte de de sidste kræfter ud og mønstrede et heftigt forsvar. Hvilket målmanden var rigtig glad for. Mig!!!!! To nederlag og to sejre, samt en vellykket mulighed for de gamle og de nye spillere at lære hinanden bedre at kende. Nu er jeg bare færdig, og slår mig ned på sofaen, og forsøger at blive klar og frisk ti en ny uge.

1 kommentar:

Henrik sagde ...

Tomat tomat og atter tomat. Dette er vel den største glæde ved drivhuser om sommeren.