Mit Instagram

søndag den 1. januar 2012

Aspargesbedet tager form

Jeg ved godt, at det er billede nr. X af mere eller mindre bar og kedelig vinterjord. Men jeg ville lige hente min batteridrevne hækkeklipper i kolonihavehuset - den har nok ikke supergodt af en fugtig vinter. Og så kunne jeg da lige se, hvordan det ville se ud, hvis jeg fik luget ukrudtet væk om aspargesne.


Der er skrevet meget om dyrkning af asparges, men sjovt nok, er der ikke noget særligt om, hvis man selv så dem fra frø. De fleste anlægger aspergesbede med indkøbte planter i rodform. Ikke desto mindre er det noget billigere at så fra frø, og da Bjarne forsikrede mig om, at frøene var meget nemme at så, kastede jeg mig ud i det sidste forår, og plantede de forkultiverede asparges i en lang række midt i køkkenhaven, så de kunne vokse sig til voksne planter, inden jeg havde forberedt et permanent bed til dem.

I mellemtiden har jeg fundet ud af, at de faktisk står glimrende mig i haven, som i en slags skillerum. For nogle dage siden skrev jeg igen til Bjarne for at høre, om jeg burde flytte mit bed og plante om, så afstand og dybde følger de anbefalede mål. Men eftersom de små guldklumper breder sig vildt, mente han ikke det kunne betale sig. Derfor gik jeg forleden straks igang med at lægge første række fliser.

Asparges er ikke glade for at kæmpe om pladsen med ukrudt. Og jeg fik ikke efterårsluget, inden jeg satte haven på pause. Da jeg kom i haven for lidt siden, kunne jeg ikke modstå fristelsen for at få et glimt af det kommende aspargesbed. Prøvelugning omkring et par planter blev da også til lugning af 2/3 af hele bedet.

Tænk: 1. januar, og jeg havearbejder. Men det har været dejligt at være ude i det fri. Og nu mangler jeg kun at luge det vilde stykke, og lægge 15 fliser mere, så er aspargesbedet etableret og skal de næste års tid eller to blot holde det fri for ukrudt imens det selv vokser til.

1 kommentar:

Henrik sagde ...

Hej Kristine.
Godt nytår med ønsket om en fantastisk sæson med et frugtbart forår, og en sommer på 3 mdr.
Jeg har interesseret fulgt dit aspargesbed samt indkøbet af fliser....tungt arbejde også for den lille bil. Har tænkt på det med asparges, de er en himmelsk spise når nystukket, men prioritering af sparsom plads.... Bar jord er vist nok svært at undgå helt, men det vidner jo om en ivrig haveejer, da der ellers ville være ukrudtsgræs og det der er værre. Jo vi skal helt klart forbi dig og din have, jeg har jo fået arbejde på Nordfyn så mon ikke vejen kan lægges forbi Odense.
Nå men tilbage til arbejdet, mangler vist stadig en 8 slides på min PPP til i næste uge.
Henrik