tirsdag den 29. april 2014

Status på april

 Så fik jeg lyst til at gøre status for april måned i haven. Selvom den langt fra er klar til sommersæsonen, så er der alligevel sket en del.
 
Jordbærbedet ordnede jeg i søndags. Ukrudtet væk, sammen med vildløbne jordbærplanter, som jeg gravede op. Jeg kunne ikke nænne at smide dem væk, så nogle er kommet i de to grønne keramikpotter, og resten i en papkasse, som min nabo vist vil bruge dem som en slags kantplanter.
 
 
 
 
Der er også sat lidt skik på bedet til venstre for indgangen. Der er kommet et nyt Victoria-blommetræ, som gemmer sig bag det et par år gamle Grøn Reine Claude. Jeg regner ikke med blommer på nogle af træerne i år, men er kisteglad for det ekstra træ. Meget tilfredsstillende. I jordhøjde har elefantfod og bredbladet timian fået selskab at et par kæmpeverbenaer (sidste års visne plante, der havde forvildet sig frem i jordbærbedet, viste sig at skyde fra bunden, og blev derfor flyttet i stedet for fældet) og 16 potter perlehyasinthløg, som jeg havde købt for en flad 20er. Det bliver forhåbentligt kønt næste forår.
 
 
Der er kommet lidt farve i haven. Primært de gamle knaldrøde tulipaner (til venstre) er smukke i år, hvor sidste års pryd (til højre) halter en smule efter. I maj skal der lægges georginer mellem havegangen og græsplænen. Det er blevet en tradition, som nok ikke bliver brudt i årene frem. Med lidt god vilje kan de 4 kartoffelrækker anes.
 
 
Og så er der den længe ventede fryd. Asparagesbedet. I år går jeg om bord i det. Kan ikke helt hitte ud af, om jeg bør vente til næste år. Men det gør jeg ikke. Jeg har høstet et par gange. I søndags så mange, at jeg gav min anden nabo en ordentlig håndfuld, og kunne samtidig bruge asparages som hovedingrediens i min aftensmad. Og i dag, et par dage efter, er der allerede en masse nye fine skud. 
 
 
Rabarberbedet blev også udvidet sidste år, da jeg fandt jordstykket svært at bruge til noget, og irriterende at holde fri for ukrudt. Så de tre gamle planter fik selskab. Nu har jeg 11 fordelt på nok 4-6 sorter. Nogle ved jeg hvad er for sorter - andre er "bare" rabarber. Der er stadig lidt vej endnu, inden bedet helt passer sig selv. Inden længe skal jeg igen have gang i hakken. Farmor har fået rabarber fra bedet. Jeg selv synes ikke, jeg endnu har haft tid til at bruge dem i køkkenet endnu. Men det kommer, og jeg glæder mig.
 
 
Nok skrev jeg, at tulipanerne til venstre ikke var så imponerende som sidste år. Ikke desto mindre er der utroligt smukke eksemplarer, hvis man stopper op og kigger på dem enkeltvis. Jeg elsker disse sarte lyserøde tulipaner med lysegrønne striber. Jeg mener at kunne huske, at de hedder Greenland. Men hæng mig ikke op på det.
 
 
Og sidst er der enkelte af disse fantastiske blomster. Jeg kan ikke huske navnet, og farven på billedet yder den ikke retfærdighed. Smuk er den, og jeg viser dem gerne frem, hvis man skulle komme forbi i deres blomstringstid. Jeg nyder dem i hvert fald til fulde.
 

2 kommentarer:

bente_th sagde ...

Hvor ser det godt ud, Kristine. Du skal nok få en dejlig sæson i 2014. Dine grønne asparges strutter og ser sunde ud. Jeg har jo fået en smagsprøve... mums hvor det smagte

Agnethe Vinther Thorsen sagde ...

Ihh en masse godter! Altså du har jo en fætter, der er fuldstændig rabarbertosset, så hvis du ikke ved, hvad du skal stille op med dem, så modtager vi gerne en sending med eksprespost ;D
Er altså bare SÅ misundelig på din dejlige have og jeg håber da, at vi snart kan få lejlighed til at svinge forbi og se den :)