Mit Instagram

mandag den 4. april 2011

Solstik

Bare fordi bloggen har ligget lidt stilled, betyder det ikke at jeg har dropped foråret i haven. Tværtimod. I forrige weekend blev det store æbletræ beskåret - hvis man kan kalde det "beskæring", når der er en motorsav involveret. I næste weekend skal jeg så brænde grenene af, og det glæder jeg mig til. Det inkluderer helt sikkert ristede skumfiduser og måske også snobrød.

I dag var jeg endnu engang en tur på Langeskov Planteskole efter arbejde. Jeg var på jagt efter en jostabærbusk - eller solstik - som jeg tror færdiggør min samling af forskellige bærbuske. Jeg er nu også oppe på en del. Hindbær´(røde, gule i flere sortersamt sorte), brombær, taybær, boysenbær, blåbær, stikkelsbær, ribs (røde og hvide) og nu altså også jostabær (jeg har også jordbær, men det er jo ikke en busk).

Min nye bærbusk ser måske lidt skæv ud. Men jeg håber at kunne rette den op, og få de tre grene til at vokse lidt udad, i stedet for helt tæt, som en enkelt stamme. Måske har den været bundet op, af praktiske årsager, for længe.Jeg kørte direkte i haven, og fik ordnet en kvart bærlund (halvdelen af den del, der ikke huser hindbær), inden fjernede stikkelsbæren (som var gravet ud fra hækken sidste år) og plantede busken på den sidste ledige plads i bærlunden. 

1 kommentar:

Henrik sagde ...

så flittig du har været, jeg ville ønske jeg havde mere fritid til haven og ikke til arbejdet. Her ser det helt fint ud med de små spirer. Hvordan hos dig, lukkes det hele?