søndag den 19. februar 2012

Tang og asparages

Efter en uges ferie tilbragt med oprydning, rengøring og surf i diverse online kirkebøger efter fjerne forfædre (ja, inspireret af "Ved du hverm du er?"), var det tæt på, at jeg lullede hen på sofaen endnu en dag.

Men efter en pludselig indskydelse, hoppede jeg i bilen og satte kursen mod Dalbybugten. Jeg har læst, at tang er godt jorddække i et aspargesbed, både for at begrænse ukrudt (for asparges kan ikke lide, at man luger for meget) - men også fordi asparages er en strandplante, og nyder godt af næringen fra tangen. Jeg har også læst, at vinter er et godt tidspunkt at samle frisk tang, fordi der ikke er meget frø i det.

Det var en rigtig dejlig køretur. Vejret var flot, og man får næsten helt forårsfornemmelser. Hvilket er lidt pudsigt, når det sneede for en uge siden.

Mor og far var ikke at se i sommerhuset, så jeg kørte næsten helt ned til stranden. De sorte plastiksække blev fundet frem og jeg fik mig lige et overblik over situationen. Først brugte jeg lidt tid på at gå lidt rundt og nyde stranden. For den er super smuk i øjeblikket, hvor vandet løber i de lange sprækker, hvor isen er ved at smelte.


Det var virkelig flot vejr med sol og skyfri himmel. Men også med temmelig meget vind, hvilket betød at det ikke var helt let at få tangen ned i sækkene. Den fløj ind i både øjne og mund. Men jeg fik da 4 halvt fyldte sække stoppet i bagagerummet.


På vej hjem blev jeg enig med mig selv om, at det ikke var super godt med det våde tang i lukkede sække i bagagerummet i en længere periode. Så jeg kørte mod haven med det samme, og selvom asparagesbedet ikke er helt klart, så tømte jeg alle sækkene. Så må det blive fordelt bedre ved en senere lejlighed, når det sidste lille stykke er luget, og den anden flisegang er lagt.

6 kommentarer:

Henrik sagde ...

Det var da en rigtig god ide med det der tang, nu er der ikke salt bundet i tang eller hvordan er det nu med det. "gratis" gødning og økologisk endda det kunne jo godt gå hen og blive en trend. Kan se du også lider af forårsfornemmelser det er vist på denne tid af året man bliver rigtig smittet.
Henrik

Thorkil Degn Johansson sagde ...

Saltet gør intet andet end godt siden asparges i sit oprindelige opvækstmiljø netop yndede tangs fifty/fifty blanding af kalium og natrium ;-)

Thorkil Degn Johansson sagde ...

Skidt med det muligvis er Ålegræs du har samlet Kristine. Det er kun biologiske akademikere der skelner det som tilhørende planteriget i stedet. Asparges kender ingen forskel, da det voksede på stranden sammen med vores palæolitiske forfædre, ligesom Ålegræs og kaldet Bændeltang i Folkemunde gjorde ;-)

Kristine M.V. Hansen sagde ...

Åh - der jog du et kort øjeblik mig en skræk i livet. Så lige et øjeblik, at det var skønne spildte kræfter. Det havde jeg ikke læst nogle steder :-) Og tænk hvis det gjorde skade på mine små baby-asparges! Så skulle jeg hen og fjerne det igen. Troede i øvrigt jeg kendte alle, der forvilder sig ind på min blog... :-) Så, "hej" Thorkild.

Thorkil Degn Johansson sagde ...

Hej Kristine. Det var da godt du kun var et øjeblik forskrækket. Alle gamle strandurter, der i blandt asparges, elsker tang som gødning. Det minder om "vuggen" ude ved stranden i fordums tider.

Thorkil Degn Johansson sagde ...

Ved du nu hvad Kristine? Kalium fra tang der også er salt i smagen og meget bedre også for os end natrium, det er også dét asparges elsker, thi det er også deres fødselsvugge ;-)