lørdag den 6. april 2013

Første dag i haven i år

I torsdags lå en lille seddel fra posten - han ville lægge min pakke i døgnboksen. Jeg hentede den efter arbejde, for mine læggekartofler, som ikke havde været helt nemme at lokalisere, skulle ikke udsættes for eventuel frost. Jeg blev lige urolig et meget kort sekund, for udenpå kassen stor "Hotdogpølser". 

Men kassen indeholdt nu lige præcis det, den skulle. En pose Senna. Det er den fine og gode rødskrællede kartoffel, som jeg blev så glad for sidste år. I dag har jeg lagt kartoflerne til spiring. Og så går der nogle weekender, så er der tid til at lægge dem i haven. Måske i den sidste uge i april, hvor jeg har taget haveorlov (min 6. ferieuge). Det bliver helt godt at få det klaret.


Men jeg var også i haven i dag. Jeg har været derovre et par gange, men uden rigtig lyst til at tage fat. Det har kun været et kvarters tid. Men i dag tog jeg afsted ved 10-tiden, rundede hjemmet til frokost, og tilbage til haven efter en tur i Plantorama. Jeg var i haven lige til kl. 17. Jeg kan kun sige: "Dejligt, endelig noget der ligner et godt forår". Men der er nu stadig lidt sne hist og her, der hvor solen ikke rigtig når.

Dagens første projekt blev at flytte en klump vintergækker fra hækken og ud i det mest fremtrædende bed. Jeg skilte den, og fordelte løgene langs fliserne. Mor har set billedet, og lover, at blomsterne har rejst sig i morgen. Under alle omstændigheder, bliver det rigtig fint næste forår.


Da en af de andre i haveforeningen kom forbi og foreslog at jeg skulle sprede gamle plantesække i haven, og jeg fortalte at min plan var at smide dem på genbrugsstationen, tilbød han at hente dem, så han kunne bruge dem. Hellere end gerne. Det betød, at der pludselig var fri adgang til det, som jeg har planlagt skal være rabarber-smøgen. Jeg har ikke haft succes med de planter jeg har sået på stykket, og jeg har haft rigtig svært ved at holde ukrudtet nede. De tre rabarberplanter, som allerede står der, har det glimrende. Så jeg har i dag vendt jorden i hele stykket, så der er klar til at blive plantet til med flere rabarber.


I Plantorama har jeg allerede købt 2 nye sorter. Jeg er ikke klar over, hvad det er for tre planter, jeg allerede har. Men de 2 nye planter er forskellige, begge tidlige sorter, og uden meget oxalsyre. Rosenhagen og Rød Elmsblitz. Jeg kommer ikke til at trække fra de nye planter i år, så jeg må bevare tålmodigheden og anvende de gamle planter, som er ganske fortrinlige.


Min plan er yderligere, at jeg i morgen graver én af de tre planter op, og deler den i det antal stykker jeg kan nænne. Og så skal den agere fyld, så bedet bliver dækket helt, og de store flotte blade holder ukrudtet stangen. Jeg vil ikke udelukke, at der bliver plads til en sort mere, hvis jeg hører om en særlig god, eller spændende slags. Så sig endelig til!

Indlægget slutter jeg af med et øjebliksbillede af haven, som den så ud i dag. Køkkenhaven ser ikke ud til at kræve den helt store forberedelse. Det tegner godt. Flagstangen har set sin sidste sommer. Den bliver lagt ned og kasseret. Den er ikke spor køn, og for ramponeret til at gøre noget ved. Far kommer i næste uge med udstyr, og hjælper mig med at klippe ris af æbletræerne, i håb om, at jeg snart vil få lidt Ingrid Marie.


Ingen kommentarer: