Mit Instagram

tirsdag den 27. december 2011

Studenternelliker i december?

Jeg ved ikke om jeg skal græde elle le - jeg er jo stadig nybegynder ud i havedyrkning. Men i dag sov jeg længe, og da jeg ikke gad dynerne mere, tog jeg tøj på, og kørte i haven, godt nervøs for hvilket syn, der ville møde mig, efter ikke at have været her længe.

Men det var overhovedet ikke slemt, og overraskende grønt. Ved nærmere eftersyn, kunne jeg se, hvordan stauderne er ved år skyde - nøjagtigt ligesom forårsløgene. Hvad sker der mon med dem, hvis vi alligevel kommer til at opleve den hårde frost?

Jeg fik også ryddet lidt op i drivhuset, hvor diverse plastik og potter havde blæst lidt hid og did i blæsevejret. Men det er nok ikke sidste gang, der skal ryddes op, for der er jo pænt gennemtræk, da der mangler både døre og gavle. Men måske er det derfor blæsten ikke skader selve drivhuset.

Og så kastede jeg mig over udplantning af mine yndlingsblomster - studenternelliker. Jeg havde lavet en masse planter fra frø i foråret, men det var ikke alle, jeg havde nået at plante ud. Mest fordi jeg ikke kunne finde ud af, hvor de skulle være. Jeg besluttede, at fjerne de visne basilikum, og plante de små vidundere ud her. Måske er det vildt naivt at tro, at der vil komme noget godt ud af planterne. De har befundet sig i små potter hele sommeren og så bliver de plantet ud sidst i december. Men de er stadig grønne, og med alt det liv, der ellers er i haven, så tænkte jeg, at jeg i hvert fald ikke får mindre ud af det, end jeg allerede har.Jeg har også plukket lidt timian og rosmarin, som jeg vil have med hjem. Rosmarinen nok i et glas med vand - her kan den holde sig i ugevis, hvis ikke jeg når at bruge den inden. Og timian skal skylles og tørres som de er. Så er det let at ryste de små blade ud over kartofler, der skal i ovnen, eller hvor man ellers kan finde på at bruge de små bitte velduftende blade.Tror jeg nu vil lette mit korpus fra den dejlige plads i den lave sol. Jeg vil klippe hindbærbuskene ned, og så ellers vende næsen hjemad igen. Det er mærkeligt med de hindbær, for udover at de er begyndt at skyde nedefra, så ser det ud som om, at de også sætter nye blomster. Men de bliver nu klippet ned alligevel.Og bagefter er det næsen hjemad. Man skal jo heller ikke overdrive. Men dejligt er det.

1 kommentar:

René Ask sagde ...

Hej Kristine

Endelig fik jeg kigget lidt på din fine blog. Du har da oplevet en masse spændende ting skal jeg love for :-)
Glæder mig til at følge udviklingen i din have og dine eventyr:-)

René Ask