Mit Instagram

onsdag den 3. august 2016

Tyske trækirker

Hvis ikke man vidste, at vi har set meget andet i dag, skulle man næsten tro, at temaet for dagen var tyske trækirker. For de næste to stop fulgte "Jørns turistbusser" fra den ene til den anden.

Med endnu en GPS-UDFORDRING elimineret, fandt vi frem til "Das heiliges geist kirche" (vist nok) i Clausthal-Zellerfeldt. Det var en stor flot blå kirke bygget i træ i sin tid finansieret af minearbejderne.
Far havde fortalt om den. At den er Tysklands største trækirker.  Jeg læste, at der er plads til 2200 mennesker. Selvom den er stor, snakkede vi om, at det vist kun kunne lade sig gøre med balkonen i brug.
Vi havde for længst passeret frokost. Og havde et par planer inden en længere frokost kunne komme på tale. Så vi købte en lækker lækker "saltbolle" og en stor cookie, som vi delte for at holdt sulten for porten.

Turen gik videre til Hahnenklee, vor vi inspicere endnu en kirke i træ. Staukirche. Udvendig var den ret flot på sin helt egen meget specielle måde.
Enden for var der mange detaljer at få øje på i træarbejderne. Prædikestol, lift, balkon osv. Ind imellem har vi følt os lidt i pensionistland. Kirken var propper med ældre tyskere, og udenfor holdt en busfuld danskere. Men alle smiler pænt til hinanden,  og nyder oplevelserne. Og ind imellem genkender vi folk, når de dukker op andre steder samtidig med os.
Det mest imponerende ved kirken var noget vi ikke så. Klokkespillet. Vi så billeder af klokkerne i tårnet. Og instrumentet der blev brugt til at spille på klokkerne. Det gad jeg godt have hørt. Klokkespillet havde fået sit helt eget tårn ved siden af kirken - og alligevel sammen med den.

Ingen kommentarer: